News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Isabella Rossellini

miercuri, 5 septembrie 2007


Isabella Rossellini s-a nascut la 18 iunie 1952 in Roma, Italia. Numele sau complet este Isabella Fiorella Elettra Givanna Rossellini. Are 1,73 m inaltime.

Frumoasa fiica a lui Ingrid Bergman (cu care seamana foarte mult) si a regizorului Roberto Rossellini s-a apucat de actorie in timpul unei cariere de model plina de succes, iar acum se ocupa cu usurinta de ambele cariere.
A lucrat initial ca jurnalist TV in Europa; prima ei aparitie in filme, spre deosebire de a mamei sale in filmul lui Vincente Minnelli “O problema de timp” (A Matter of Time) din 1976, a fost mai mult sau mai putin un capriciu.
Publicul american a vazut-o apoi in 1985 in “Nopti Albe” (White Nights) in care ea a jucat alaturi de iubitul ei de atunci, balerinul Mikhail Baryshnikov.

Isabella Rossellini a riscat viitorul ei ca fotomodel – ea castiga milioane de dolari ca model principal in toate reclamele la cosmeticele Lancome – prin rolul ei neplacut din “Catifea Albastra” (Blue Velvet) regizat de David Lynch. Regizorul si actrita au ramas impreuna cativa ani dupa film si chiar au jucat impreuna in 1988 in “Eu si Zelly” (Zelly and Me).

Isabella Rossellini a ales in mod constant roluri in productii netitrate, o exceptie fiind “Verii” (Cousins) din 1989, o reproducere hollywoodiana dupa comedia franceza “Var, Verisoara” (Cousin, Cousine).

Filmografia ei include “Siesta”, “Tipii Duri Nu Danseaza” (Tough Guys Don”t Dance), ambele in 1987, si “Inima Salbatica” (Wild at Heart), regizat de David Lynch in 1990 – filme ce indica o atitudine intentionat sfidatoare fata de statutul de vedeta.

Ea a acceptat un rol secundar pitoresc in “Moartea O Prinde Bine” (Death Becomes Her) in 1992, apoi a jucat magistral in rolul sotiei lui Jeff Bridges din “Fara Frica” (Fearless) in 1993 si a aparut in “Wyatt Earp” (1994).

A fost casatorita pentru scurt timp cu regizorul Martin Scorsese si cu Jon Wiedemann, cu acesta din urma avand o fiica, Elettra, botezata dupa bunica din partea tatalui, si un fiu adoptiv botezat Roberto dupa tatal ei.

Este sora lui Renzo Rossellini si a lui Roberto Ingmar Rossellini. Are o sora geamana Isotta Rossellini, fata de care este mai mare cu 34 de minute.

In “Povestiri din Cripta” (Tales from the Crypt) din 1989, in episodul “Ucigasule!”, ea imita imaginea mamei sale din “Casablanca” (1942).

A fost in Topul Celor Mai Frumosi 50 Oameni din Lume stabilit de revista People in 1991, 1990 si 1995.

A fost desemnata de revista Empire ca fiind una dintre Cele Mai Sexy 100 de Staruri din Istoria Filmului (locul 84) in 1995.

Seamana foarte bine cu mama sa, Ingrid Bergman, dar, in mod surprinzator, nu i s-a oferit niciodata ocazia de a-si intruchipa mama intr-un film biografic. Cel mai aproape de acest lucru a ajuns insa atunci cand a jucat un rol identic cu cel al Ilsei Lund in acel episod din “Povestiri din Cripta”.

Si-a publicat o autobiografie cu titlul “Cate ceva din mine” (Some of me).

Vorbeste fluent italiana, engleza si franceza.

Filmografie:
1. My Dog Tulip (2008)
2. Infamous (2006) .... Marella Agnelli
3. Filthy Gorgeous (2006)
4. The Architect (2006) .... Julia Waters
5. Fiesta del chivo, La (2005) .... Urania
6. Heights (2004) .... Liz
7. King of the Corner (2004) .... Rachel Spivak
8. The Tulse Luper Suitcases, Part 2: Vaux to the Sea (2004) .... Mme. Moitessier
9. Earthsea (2004) .... High Priestess Thar
10. Pas de Deux: Making 'White Nights' (2004) .... Herself
11. The Saddest Music in the World (2003) .... Lady Helen Port-Huntley
12. The Tulse Luper Suitcases, Part 1: The Moab Story (2003) .... Mme. Moitessier
13. Monte Walsh (2003) .... 'Countess' Martine
14. Roger Dodger (2002) .... Joyce
15. Napoléon (2002) .... Joséphine de Beauharnais
16. Empire (2002) .... La Colombiana
17. Mysteries of Love (2002) .... Herself
18. Zehn Gebote der Kreativität, Die (2001) .... Herself
19. Cielo cade, Il (2000) .... Katchen
20. Don Quixote (2000) .... The Duchess
21. The Impostors (1998) .... The Veiled Queen
22. Left Luggage (1998) .... Mrs. Kalman
23. Merlin (1998) .... Nimue
24. World Fashion Premiere from Paris (1998) .... Herself - Host
25. The Odyssey (1997) .... Athena
26. The Funeral (1996) .... Clara
27. Big Night (1996) .... Gabriella
28. Crime of the Century (1996) .... Anna Hauptmann
29. Goosebumps: Escape from Horrorland (1996)
30. Croce e delizia (1995) .... Henriette
31. Wyatt Earp (1994) .... Big Nose Kate
32. Immortal Beloved (1994) .... Anna Marie Erdody
33. The Innocent (1993) .... Maria
34. Fearless (1993) .... Laura Klein
35. The Pickle (1993) .... Planet Cleveland Woman
36. Death Becomes Her (1992) .... Lisle Von Rhoman
37. Rossellini visto da Rossellini (1992) .... Herself
38. Caccia alla vedova (1991) .... Rosanna
39. Dames galantes (1990) .... Victoire
40. Wild at Heart (1990) .... Perdita Durango
41. Ivory Hunters (1990) .... Maria DiConti
42. Cousins (1989) .... Maria Hardy
43. Red Riding Hood (1989) .... Lady Jean
44. Zelly and Me (1988) .... Mademoiselle Zelly
45. Siesta (1987) .... Marie
46. Tough Guys Don't Dance (1987) .... Madeleine Regency
47. Oci ciornie (1987) .... La Signora
48. Blue Velvet (1986) .... Dorothy Vallens
49. White Nights (1985) .... Darya Greenwood
50. Pap'occhio, Il (1980) .... Isabella
51. Prato, Il (1979) .... Eugenia
52. A Matter of Time (1976) .... Sister Pia

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website