News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Ion Besoiu

marți, 25 septembrie 2007


Biografie: Ion Besoiu a absolvit Academia de Teatru si Muzica din Sibiu.

Dupa 16 ani de teatru la Sibiu, Ion Besoiu pasea, la 34 de ani, pe scena Teatrului "Bulandra" ca actor in piesa "Vultur 101".

Au urmat de-atunci mai bine de o suta de filme in care a jucat, zeci de piese de teatru si nenumarate premii, ba la Festivalul de teatru de la Mamaia, ba Premiul de excelenta al Cinematografiei Romane.

Filmografie:
1. Tancul (2003)
2. Soapte de amor (1994) .... Hospital Director
3. Polul Sud (1993)
4. Oglinda (1993)
5. Subspecies (1991) .... Doctor
6. Mircea (1989)
7. Kilometrul 36 (1989)
8. Im Süden meiner Seele (1989)
9. Liliacul înfloreste a doua oara (1988)
10. Iacob (1988)
11. François Villon - Poetul vagabond (1987)
12. Totul se plateste (1986)
13. Ziua Z (1985)
14. Sper sa ne mai vedem (1985)
15. Secretul lui Nemesis (1985)
16. Racolarea (1985)
17. Noi, cei din linia întîi (1985)
18. Masca de argint (1985)
19. Colierul de turcoaze (1985)
20. Horea (1984)
21. Viraj periculos (1983)
22. Misterele Bucurestilor (1983)
23. Fructe de padure (1983)
24. Caruta cu mere (1983)
25. Padurea nebuna (1982)
26. Mult mai de pret e iubirea (1982)
27. Santaj (1981)
28. Echipaj pentru Singapore, Un (1981)
29. Duelul (1981)
30. Convoiul (1981)
31. La rascrucea marilor furtuni (1980) .... Bibescu
32. Drumul oaselor (1980)
33. Capcana mercenarilor (1980)
34. Ultima noapte de dragoste (1979)
35. Mihail, cîine de circ (1979)
36. Ion: Blestemul pamîntului, blestemul iubirii (1979) .... Ion Belciug
37. Bietul Ioanide (1979)
38. Revansa (1978) .... Zavoianu
39. Ratacire (1978)
40. Doctorul Poenaru (1978)
41. Cianura si picatura de ploaie (1978)
42. Impuscaturi sub clar de luna (1977)
43. Toate pînzele sus (1976) .... Anton Lupan
44. Muschetarul român (1975)
45. Pacala (1974)
46. Nemuritorii (1974)
47. Agentul straniu (1974)
48. Actorul si salbaticii (1974)
49. Vifornita (1973)
50. Ultimul cartus (1973)
51. Dimitrie Cantemir (1973)
52. Comisar acuza, Un (1973) .... Zavoianu
53. Sageata capitanului Ion (1972)
54. Ciprian Porumbescu (1972)
55. Bariera (1972)
56. Puterea si adevarul (1971)
57. Printre colinele verzi (1971)
58. Atunci i-am condamnat pe toti la moarte (1971)
59. Mihai Viteazul (1970) .... Sigismund Báthory
60. Mihai Viteazul - Unirea (1970) .... Sigismund Báthory
61. B.D. în alerta (1970)
62. Asediul (1970)
63. Castelul condamnatilor (1969)
64. Rapirea fecioarelor (1968)
65. Haiducii (1966)
66. Fantomele se grabesc (1966)
67. Calea Victoriei sau cheia visurilor (1965)
68. Neamul Soimarestilor (1965) .... Prince Tomsa
69. Rascoala (1965)
70. Sah la rege (1965)
71. Camera alba (1964)
72. Cartierul veseliei (1964)
73. Partea ta de vina (1963)
74. Tudor (1962)
75. Furtuna (1960)
76. Setea (1960)
77. Vultur 101 (1957)

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website