News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Heath Ledger

miercuri, 5 septembrie 2007


Heath Ledger a putut fi vazut de curand in "The Lords of Dogtown", regia Catherine Harwicke. Recent, a incheiat filmarile la productia australiana "Candy", alaturi de Geoffrey Rush, precum si la "Casanova", regia Lasse Hallstrom. Tot in acest an, peste catva timp, Ledger va putea fi vazut in filmul "Brokeback Mountain", regia Ang Lee, alaturi de Jake Gyllenhall.

Ledger s-a nascut in Australia. El s-a facut remarcat in sfera divertismentului la Hollywood, dupa ce s-a mutat in Statele Unite la sfarsitul anilor ’90. Cariera lui actoriceasca a inceput in Perth, Australia, locul natal al lui Ledger.

La varsta de zece ani, el a intrat in trupa unei companii locale de teatru si, in perioada cand juca pe scena, a inceput sa detina roluri in seriale de televiziune australiene, cum ar fi "Clowning Around," "Bush Patrol," "Corrigan," "Ship to Shore" si "Home and Away."

A fost de asemenea membru al unor companii teatrale australiene de mare prestigiu, al Globe Shakespeare Company si al Midnight Youth Acting Company.

In perioada in care juca pe scena a avut si roluri secundare intr-o serie de filme independente: "Black Rock," "Paws" si "Two Hands," in care a jucat alaturi de Bryan Brown, regia Gregor Jordan. In 1997 Ledger s-a lansat intr-un rol principal in primul sau serial american de televiziune, "Roar," pentru canalul de televiziune Universal and FOX , care a fost filmat in Queensland, Australia.

Alte filme in care a participat sunt "Four Feathers", regia Shekar Kapur, "The Order," o productie Twentieth Century Fox si "A Knight's Tale.", o productie Columbia.

De asemenea, a aparut alaturi de Billy Bob Thornton si Halle Berry in filmul de succes "Monster's Ball", pentru Lions Gate, in "The Patriot", alaturi de Mel Gibson, in "10 Things I Hate About You", o productie Touchstone si de curand in "Ned Kelly" , productie Working Title Films.

Filmografie:
1. The Dark Knight (2008) .... The Joker
2. I'm Not There (2007) .... Bob Dylan
3. Candy (2006) .... Dan
4. Brokeback Mountain (2005) .... Ennis Del Mar
5. Lords of Dogtown (2005) .... Skip
6. The Brothers Grimm (2005) .... Jacob Grimm
7. Casanova (2005) .... Casanova
8. Logo Movie Special: 'Brokeback Mountain' (2005) .... Himself
9. Venecia 2005: Crónica de Carlos Boyero (2005) .... Himself
10. Ned Kelly (2003) .... Ned Kelly
11. The Order (2003) .... Alex Bernier
12. The Four Feathers (2002) .... Harry Faversham
13. Monster's Ball (2001) .... Sonny Grotowski
14. A Knight's Tale (2001) .... Sir William Thatcher/Sir Ulrich von Lichtenstein of Gelderland
15. The Patriot (2000) .... Gabriel Martin
16. Two Hands (1999) .... Jimmy
17. 10 Things I Hate About You (1999) .... Patrick 'Pat' Verona
18. Paws (1997) .... Oberon
19. Blackrock (1997) .... Toby Ackland
20. Clowning Around (1992)

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website