News Update :

Guy Pearce

luni, 24 septembrie 2007


Biografie:
Guy Pearce s-a nascut pe 5 octombrie 1967, in Cambridgeshire, Anglia. Tatal sau, care a fost membru al Fortelor Aeriene Regale, s-a mutat cu familia in Australia pe cand Pearce avea trei ani. Interesat de actorie de la o varsta frageda, a scris mai multor televiziuni australiene, cerand un scenariu test pe cand avea 17 ani. Efortul sau s-a dovedit a fi profitabil, fiind invitat la o auditie pentru un serial numit Neighbours. Pearce a castigat un rol important in serial, unde a jucat din 1986 pana in 1990. Urmare a debutului sau in Neighbours, Pearce a mai aparut in cateva seriale si a debutat pe marele ecran in 1992 cu Hunting.
A mai jucat in cateva filme minore si in My Forgotten Man, un biographic al lui Errol Flynn pentru televiziune din 1993, inainte de a veni in atentia audientei in 1994 cu The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert.
Dupa succesul cu L.A. Confidential, Pearce avea sa joace intr-un film independent A Slipping Down Life, care a aparut in premiera la Sundance in 1999. A continuat sa joace in Ravenous (1999), povestea plina de haos si canibalism, in care Pearce a fost distribuit alaturi de David Arquette si Robert Carlyle si regizat de Antonia Bird.

Filmografie:
1. Winged Creatures (2008)
2. The Hurt Locker (2008)
3. Death Defying Acts (2007) .... Harry Houdini
4. Factory Girl (2006) .... Andy Warhol
5. First Snow (2006) .... Jimmy
6. The Proposition (2005) .... Charlie Burns
7. Deux frères (2004) .... Aidan McRory
8. The Time Machine (2002) .... Alexander Hartdegen
9. Till Human Voices Wake Us (2002) .... Dr. Sam Franks
10. The Hard Word (2002) .... Dale
11. The Count of Monte Cristo (2002) .... Fernand Mondego, Count of Morcerf
12. Memento (2000) .... Leonard Shelby
13. Rules of Engagement (2000) .... Maj. Mark Biggs
14. Ravenous (1999) .... Capt. John Boyd
15. A Slipping-Down Life (1999) .... Drumstrings Casey
16. Woundings (1998) .... Jimmy Compton
17. L.A. Confidential: Off the Record... (1998) .... Himself - 'Ed Exley'
18. L.A. Confidential (1997) .... Det .Lt. Edmund Jennings 'Ed' Exley
19. The Devil Game (1997) .... Michael
20. Halifax f.p: Déjà Vu (1997) .... Daniel Viney/Richard Viney
21. Dating the Enemy (1996) .... Brett
22. Flynn (1996) .... Errol Flynn
23. The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (1994) .... Adam Whitely/Felicia Jollygoodfellow
24. Hunting (1991) .... Sharp
25. Friday on My Mind (1990)
26. Heaven Tonight (1990) .... Paul Dysart

Colectie filme
Share this article :

Trimiteţi un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2013. Colectie de filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website