News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Dorina Chiriac

sâmbătă, 22 septembrie 2007


Dorina Chiriac s-a nascut la 21 ianuarie 1973. A absolvit in 1995 Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" Bucuresti, sectia Actorie, clasa prof. Sanda Manu, Gheorghe Visu.
Toata lumea o cunoaste din filmele lui Lucian Pintilie: a jucat rolul Noricai, personajul principal feminin din ""Terminus paradis" (1998), avindu-l ca partener pe Costel Cascaval, iar, mai tirziu, a fost protagonista in "Dupa-amiaza unui tortionar" (2001) si "Niki Ardelean, colonel in rezerva" (2003). Este familiara cu scena si televiziunea inca din clasa I, cand prezenta emisiunea "Lumea copiilor". Spre deosebire de alti fosti pionieri recitatori, dupa ’89 a ales o cariera serioasa. A studiat teatrul la clasa profesorilor Sanda Manu si Gheorghe Visu, si, incepand de atunci, joaca la Comedie, unde a colaborat cu regizori ca Alexandru Tocilescu sau Catalina Buzoianu. Cariera sa de actrita de film a devenit internationala odata cu rolul din "Amen" (2002), controversatul film al lui Costa Gavras. Cea mai recenta participare a lui Chiriac este cea din "Fix Alert", de Florin Piersic jr., cu care a colaborat si la scenariul recentei pelicule.

Filmografie:
1. Fix Alert (2005)
2. Niki et Flo (2003) .... Angela Tufaru
3. Niki Ardelean, colonel în rezerva (2003) .... Angela Tufaru
4. Amen. (2002) .... Berthe Gerstein
5. Furia (2002) .... Mona
6. Dupa-amiaza unui tortionar (2001) .... The commissar
7. Terminus paradis (1998) .... Norica
8. Milionar la minut (1992)

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website