News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Dorel Visan

sâmbătă, 22 septembrie 2007


Biografie:
Dorel Visan a absolvit in 1965 Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale".

Ca actor de teatru, a interpretat mai mult de 40 de roluri in cea mai variata gama de la Molière la Shakespeare, de la Mariveaux la Büchner, iar in film a avut peste 50 de roluri in productii romanesti si internationale.

A fost laureat de-a lungul carierei cu numeroase premii, pentru cea mai buna interpretare masculina la Festivalul Filmului Romanesc de la Costinesti - 1981, titlul de cel mai bun actor al anului acordat de Asociatia Oamenilor de teatru - 1987, nominalizare pentru cel mai bun actor la festivalul european al filmului, 1988, premiul pentru interpretare masculina pentru rolul din Senatorul melcilor, la Festivalul Filmului Mediteranean Montpellier, Franta - 1995, Milleniu - Hall of Fame - "Honoring prominent citizens of the Twentieth Century" - 1998.

Filmografie:
1. Beyond America (2008) .... Colonel Marcus
2. Ticalosii (2007) .... Finantatorul partidului de guvernamant
3. The Dot Man (2007) .... Iosif
4. Sistemul nervos (2005)
5. Dallas Pashamende (2005)
6. Magnatul (2004) .... Mircea Moraru
7. Sindromul Timisoara (2004)
8. Occident (2002) .... The cop
9. Noro (2002) .... Tatal lui Norocel
10. Valsul lebedelor (2002)
11. Zapping (2000)
12. Torniamo a casa (1999)
13. Prea târziu (1996) .... The prefect
14. Senatorul melcilor (1995)
15. Cel mai iubit dintre pamînteni (1993)
16. Oglinda (1993)
17. Balanta (1992) .... Country Priest
18. Undeva în Est (1991) .... Lupse
19. Drumul câinilor (1991)
20. Bulgare de huma, Un (1989) .... Ion Creanga
21. Morometii (1988) .... Balosu
22. Iacob (1988) .... Iacob
23. Padureanca (1987)
24. Cale libera (1986)
25. Domnisoara Aurica (1985)
26. Sezonul pescarusilor (1985)
27. Declaratie de dragoste (1985)
28. Furtuna in Pacific (1985)
29. Bunicul si o biata cinste (1984)
30. Lovind o pasare de prada (1984)
31. Baloane de curcubeu (1982)
32. Femeia din Ursa Mare (1982)
33. Napasta (1982)
34. Castle in the Carpathians (1981)
35. Probleme personale (1981)
36. Semnul sarpelui (1981)
37. Casa dintre cîmpuri (1980)
38. Lacrima de fata, O (1980)
39. Mireasa din tren (1980)
40. Intoarcerea lui Voda Lapusneanu (1979)
41. Bietul Ioanide (1979)
42. Drumuri în cumpana (1978)
43. Gustul si culoarea fericirii (1978)
44. Intre oglinzi paralele (1978)
45. Pacala (1974)

Colectie filme
Share this article :

+ comentarii + 1 comentarii

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website