Dominic Purcell


Biografie:
Cu toate că este născut în Marea Britanie, din mamă irlandeză şi tată norvegian, Dominic Purcell a fost crescut în Australia. Tot aici a urmat cursurile Academiei de Actorie din Sidney, fiind coleg cu un alt australian celebru la Hollywood, Hugh Jackman. A câştigat loteria vizelor şi aşa a ajuns în Statele Unite. A jucat în ”Misiune imposibilă 2”, alături de Tom Cruise, în ”Blade: Trinity”, unde l-a avut coleg de filmare pe Wesley Snipes, în ”Equilibrium”, însă a fost prezent şi pe scenele teatrelor americane cu piese ca ”Antoniu şi Cleopatra”, “Îngeri în America” sau ”Romeo şi Julieta”. În 2007, la începutul lunii iulie, Dominic s-a aflat în Romania cu ocazia filmărilor la ”Town Creek“, un thriller în regia lui Joel Schumacher. Purcell urmează să mai lanseze anul acesta alte trei filme: ”The Gravedancers“, ”Primeval“ şi ”Gustave“.

Filmografie:
1. Bolshoi Booze (2006) (în producţie).... Lincoln Burrows

2. Primeval (2007) .... Tim Manfrey
3. The Ex-Games (2005) .... Tommy Ravetto
4. Blade: Trinity (2004) .... Drake
5. Three Way (2004) .... Lewis 'Lew' Brookbank
6. Visitors (2003) .... Luke
7. Equilibrium (2002) .... Seamus
8. Scenes of the Crime (2001) .... Mark
9. Mission: Impossible II (2000) .... Ulrich
10. First Daughter (1999) .... Troy
11. Moby Dick (1998) .... Bulkington
12. Sucker Punch (2004) .... Tommy Ravetto
13. Catwalk (2004) .... Tommy Ravetto

Colectie filme

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Angelina Jolie

Lista actori

Jason Statham - biografie, download filme si lista filme

Milla Jovovich

Johnny Depp - biografie si lista cu filme

Vin Diesel - Biografie, lista cu filme, poze, wallpapers