News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Diane Lane

duminică, 2 septembrie 2007


Diane Lane s-a nascut in New York pe 22 ianuarie 1965. In ochii ei se vedea stralucirea. La 6 ani a fost distribuita in piesa Medea, o productie La Mama Experimental Theatre, apoi au mai urmat diferite aparitii pe scena.

In 1978 isi face debutul in film in A Little Romance, in regia lui George Roy Hill, unde a jucat alaturi de Sir Laurence Olivier.

Diane Lane era privita ca una dintre cele mai talentate artiste ale generatiei sale, chiar daca au urmat si roluri mai putin bune in filme ca The Outsiders si Rumble Fish (ambele in 1983), in regia lui Francis Ford Coppola.

In 1989 are o aparitie memorabila in Lonesome Dove, o miniserie TV. Urmeaza roluri in filme ca Chaplin (1992), A Streetcar Named Desire (1995) si Jack (1996), iar apoi este distribuita in rolul unei sotii ce are o relatie extramaritala in A Walk on the Moon.

In 2000 Diane Lane apare in My Dog Skip si The Perfect Storm, Hardball si The Glass House (ambele in 2001), pana cand este distribuita iar in rolul unei sotii infidele in Unfaithful, alaturi de Richard Gere, in regia lui Adrian Lyne. Unfaithful este un remake al filmului La Femme Infidele, de Claude Chabrol, iar Diane Lane a fost nominalizata la Oscar pentru prestatia sa din acest film in 2003. Au mai urmat roluri in filmele Just Like Mona (2002) si Under the Tuscan Sun (2003).

Filmografie:
1. Untraceable (2008) .... Jennifer Marsh
2. Jumper (2008) .... Mary Rice
3. Hollywoodland (2006) .... Toni Mannix
4. MovieReal: Hollywoodland (2006) .... Herself
5. Must Love Dogs (2005) .... Sarah
6. Fierce People (2005) .... Liz Earl
7. Under the Tuscan Sun (2003) .... Frances
8. Unfaithful (2002) .... Constance 'Connie'/'Con' Sumner
9. The Glass House (2001) .... Erin Glass
10. Hard Ball (2001) .... Elizabeth Wilkes
11. The Perfect Storm (2000) .... Christina 'Chris' Cotter
12. My Dog Skip (2000) .... Ellen Morris
13. The Virginian (2000) .... Molly Stark
14. A Walk on the Moon (1999) .... Pearl Kantrowitz
15. Gunshy (1998) .... Melissa
16. Grace & Glorie (1998) .... Gloria
17. Murder at 1600 (1997) .... Agent Nina Chance
18. The Only Thrill (1997) .... Katherine Fitzsimmons
19. Mad Dog Time (1996) .... Grace Everly
20. Jack (1996) .... Karen Powell
21. Wild Bill (1995) .... Susannah Moore
22. Judge Dredd (1995) .... Judge Hershey
23. A Streetcar Named Desire (1995) .... Stella
24. Indian Summer (1993) .... Beth Warden/Clair Everett
25. Chaplin (1992) .... Paulette Goddard
26. Rakuyô (1992) .... Cho Renko
27. My New Gun (1992) .... Debbie Bender
28. Knight Moves (1992) .... Kathy Sheppard
29. Vital Signs (1990) .... Gina Wyler
30. Descending Angel (1990) .... Irina Stroia
31. Lonesome Dove (1989) .... Lorena Wood
32. Love Dream (1988) .... China
33. The Big Town (1987) .... Lorry Dane
34. Lady Beware (1987) .... Katya Yarno
35. The Cotton Club (1984) .... Vera Cicero
36. Streets of Fire (1984) .... Ellen Aim
37. Music Videos and Inside 'Streets of Fire' (1984) .... Herself
38. Rumble Fish (1983) .... Patty
39. The Outsiders (1983) .... Sherri 'Cherry' Valance
40. Six Pack (1982) .... Breezy
41. National Lampoon Goes to the Movies (1982) .... Liza
42. Miss All-American Beauty (1982) .... Sally Butterfield
43. Cattle Annie and Little Britches (1981) .... Jenny
44. Ladies and Gentlemen, the Fabulous Stains (1981) .... Corinne Burns
45. Summer (1981) .... Charity Royall
46. Child Bride of Short Creek (1981) .... Jessica Rae Jacobs
47. Touched by Love (1980) .... Karen
48. A Little Romance (1979) .... Lauren King

Colectie filme
Share this article :

+ comentarii + 1 comentarii

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website