News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Cuba Gooding Jr.

sâmbătă, 1 septembrie 2007


Actor cu personalitate si mult potential, Cuba Gooding Jr. a aparut mult timp in roluri mici inainte de a ajunge vedeta. Fiul lui Cuba Gooding, solistul vocal din anii '70 al grupului pop Main Ingredient, a fost nascut in Bronx pe 2 ianuarie 1968, dar s-a mutat la Los Angeles dupa ce grupul tatalui lui a dat lovitura cu singelul "Everybody Plays the Fool" in 1972. Din pacate, Gooding senior si-a abandonat familia doi ani mai tarziu. In timpul adolescentei, a urmat 4 licee diferite dar a reusit sa devina sef de promotie la trei dintre ele.

Cuba Gooding Jr. a debutat in 1984 in calitate de dansator de break in spectacolul lui Lionel Richie de la Olimpiada. Calitatile de actor i-au fost descoperite de un agent, pe cand aparea intr-o piesa de liceu, si a inceput sa apara constant in reclame Tv care l-a condus catre un mic rolisor intr-un episod din Hill Street Blues. Experienta l-a determinat sa ia lectii de actorie si dupa ce a urmat workshopuri si clase de actorie a inceput sa obtina alte roluri in seriale TV si filme. Adevaratul debut s-a produs cand a fost distribuit in rolul lui Tre Styles in Boyz'N the Hood (1990). Filmul i-a adus aprecieri considerabile si parea sa-i ofere promisiunea unei cariere de succes. Talentul sau comic aratat in filmul lui Paul Hogan din 1994 Lightning Jack a fost umbrit de aparitia uleriora in filme mediocre, si abia in 1997 a ajuns cu adevarat in lumina reflectoarelor. In acel an, a aparut in rolul jucatorului de fotbal loial in filmul lui Cameron Crowe, Jerry Maguire, rol care i-a adus si Oscarul pentru cel mai bun rol secundar.

Urmandu-si triumful, urmatoarea aparitie a lui Cuba Gooding jr. a fost in apreciatul As Good as It Gets, alaturi de Jack Nicholson, Helen Hunt, si Grieg Kinner.

In 1999, Cuba Gooding Jr. a avut un an plin atat in televiziune cat si in film. Pe langa aparitia in reclamele Pepsi, actorul a jucat alaturi de Anthony Hopkins in Instinct si a avut un rol principal in Chill Factor.

Filmografie: Fighting Temptations, The (2003); Psychic (2003); Boat Trip (2002); Snow Dogs (2002); Muhammad Ali's All-Star 60th Birthday Celebration! (2002); In the Shadows (2001); Rat Race (2001); Pearl Harbor (2001); Welcome to Hollywood (2000) si Men of Honor (2000).

Filmografie:
1. Norbit (2007) .... Deion Hughes
2. What Love Is (2007) .... Tom
3. American Gangster (2007) .... Nicky Barnes
4. The 12th Annual Critics' Choice Awards (2007) .... Himself - Presenter
5. Daddy Day Camp (2007) .... Charlie Hinton
6. Hero Wanted (2007) .... Liam Case
7. 37th NAACP Image Awards (2006) .... Himself - Host
8. Celebrity Debut (2006) .... Himself
9. A Capitol Fourth (2006) .... Himself
10. The 2006 Black Movie Awards (2006) .... Himself
11. End Game (2006) .... Alex Thomas
12. Dirty (2005) .... Salim Adel
13. Shadowboxer (2005) .... Mikey
14. Home on the Range (2004) .... Buck
15. A Dairy Tale (2004) .... Buck
16. The 30th Annual People's Choice Awards (2004) .... Himself
17. Radio (2003) .... Radio
18. The Fighting Temptations (2003) .... Darrin Hill
19. Boat Trip (2002) .... Jerry Robinson
20. Snow Dogs (2002) .... Dr. Ted Brooks
21. In the Shadows (2001) .... Draven
22. Rat Race (2001) .... Owen Templeton
23. Pearl Harbor (2001) .... Petty Officer Doris Miller
24. Making 'Rat Race' (2001) .... Himself
25. 32nd NAACP Image Awards (2001) .... Himself
26. Men of Honor (2000) .... BM2/Chief/Senior Chief Carl Brashear
27. VH1/Vogue Fashion Awards (2000) .... Himself/Host
28. Chill Factor (1999) .... Arlo
29. Instinct (1999) .... Theo Caulder
30. A Murder of Crows (1999) .... Lawson Russell
31. 5th Annual Screen Actors Guild Awards (1999)
32. What Dreams May Come (1998) .... Albert Lewis
33. Do Me a Favor (1997) .... Liquor Store Clerk
34. As Good as It Gets (1997) .... Frank Sachs
35. Jerry Maguire (1996) .... Rod Tidwell
36. The Audition (1996)
37. Losing Isaiah (1995) .... Eddie Hughes
38. Outbreak (1995) .... Maj. Salt
39. The Tuskegee Airmen (1995) .... Billy Roberts
40. Blown Away (1994) .... Bomb Squad Class Member
41. Lightning Jack (1994) .... Ben Doyle
42. Judgment Night (1993) .... Mike Peterson
43. Daybreak (1993) .... Torch
44. A Few Good Men (1992) .... Cpl. Carl Hammaker
45. Gladiator (1992) .... Abraham Lincoln Haines
46. Murder Without Motive: The Edmund Perry Story (1992) .... Tyree
47. Boyz n the Hood (1991) .... Tré Styles
48. Sing (1989) .... Stanley
49. Judgement (1989) .... Officer Alvarez
50. Coming to America (1988) .... Boy Getting Haircut

Colectie filme
Share this article :

+ comentarii + 1 comentarii

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website