News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Christina Ricci

sâmbătă, 1 septembrie 2007


Fiica unui avocat si a unui model ce reprezenta compania de modeling Ford si cea mai mica dintre cei patru copii, Christina Ricci s-a nascut in Santa Monica, pe 12 februarie 1980. La 8 ani s-a mutat cu familia in New York si a inceput sa apara in reclame TV.

Christina Ricci a debutat pe marele ecran la scurt timp, cand regizorul Richard Benjamin a distribuit-o in rolul fiicei lui Cher in filmul Mermaids. Anul urmator a aparut in rolul Wednesday Addams, in adaptarea de mare succes - The Addams Family. Datorita rolului, a devenit cunoscuta drept o actrita care prefera sa joace roluri neconventionale.

Dupa o serie de filme bune dar si rele, incluzand aici Now and Then, in care a avut rolul tinerei Rosie O'Donnell, si succesul comercial Casper, Christina Ricci a aparut in The Ice Storm, film in regia lui Ang Lee. Urmatoarele roluri au fost in filme ca Buffalo '66, Pecker - in regia lui John Waters si The Opposite of Sex - regizat de Don Roos, in care a interpretat rolul Dedee. Pentru acest rol, vedeta a fost nominalizata la Globul de Aur si a castigat titlul "It" Girl la Sundance Film Festival in 1998.

A urmat 200 Cigarettes; tot in acel an a putut fi vazuta in Desert Blue, in care a avut rolul printesei Katrina Van Tassel, alaturi de Johnny Deep, film regizat de Tim Burton. In 2000 a putut fi vazuta in The Man Who Cried si Bless the Child.

Filmografie:
1. Speed Racer (2008) .... Trixie
2. Home of the Brave (2006) .... Sarah Schivino
3. Black Snake Moan (2006) .... Rae
4. Penelope (2006) .... Penelope
5. Cursed (2005) .... Ellie
6. Fearless Freaks (2005) .... Herself
7. Monster (2003) .... Selby
8. Anything Else (2003) .... Amanda
9. I Love Your Work (2003) .... Shana
10. The Laramie Project (2002) .... Romaine Patterson
11. Miranda (2002) .... Miranda
12. Pumpkin (2002) .... Carolyn McDuffy
13. The Gathering (2002) .... Cassie Grant
14. Prozac Nation (2001) .... Elizabeth
15. All Over the Guy (2001) .... Rayna Wyckoff
16. The Man Who Cried (2000) .... Suzie
17. Bless the Child (2000) .... Cheri Post
18. Sleepy Hollow (1999) .... Katrina Anne Van Tassel
19. No Vacancy (1999) .... Lillian
20. 200 Cigarettes (1999) .... Val
21. I Woke Up Early the Day I Died (1998) .... Teenage Hooker
22. Desert Blue (1998) .... Ely Jackson
23. Pecker (1998) .... Shelley
24. Small Soldiers (1998) .... Gwendy Doll
25. The Opposite of Sex (1998) .... Dede Truitt
26. Fear and Loathing in Las Vegas (1998) .... Lucy
27. Buffalo '66 (1998) .... Layla
28. Souvenir (1998) .... Young Orlando
29. The Ice Storm (1997) .... Wendy Hood
30. That Darn Cat (1997) .... Patti Randall
31. Little Red Riding Hood (1997) .... Little Red Riding Hood
32. The Last of the High Kings (1996) .... Erin
33. Bastard Out of Carolina (1996) .... Dee Dee
34. Gold Diggers: The Secret of Bear Mountain (1995) .... Beth Easton
35. Now and Then (1995) .... Young Roberta Martin
36. Casper (1995) .... Kathleen 'Kat' Harvey
37. Addams Family Values (1993) .... Wednesday Addams
38. The Cemetery Club (1993) .... Jessica
39. The Addams Family (1991) .... Wednesday Addams
40. The Hard Way (1991) .... Bonnie
41. Mermaids (1990) .... Kate Flax
42. The White Rose (2006) .... Sophie Scholl
43. Tom Dooley (2002) .... Liza Bump
44. Another One Bites the Dust (2002) .... Liza Bump
45. Love Is All Around: Part 1 (2002) .... Liza Bump

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website