News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Christian Bale

sâmbătă, 1 septembrie 2007


Numit de multe publicatii drept unul dintre cei mai atragatori actori, Christian Bale este unul din putinii actori ce au au avut succes atat in calitate de copil-actor, cat si ca adult.

Nascut pe 30 ianuarie 1974 in Pembrokeshire, Wales, Marea Britanie, Christian Bale a crescut in Anglia, Portugalia si SUA. Facand parte dintr-o familie creativa (mama sa era balerina, iar bunicii actori), Christian Bale si-a facut debutul la varsta de 10 ani alaturi de comicul Rowan Atkinson in piesa The Nerd. In 1986, a debutat in televiziune, in serialul Anastasia: The Mystery of Anna. Debutul in film a venit anul urmator, Empire of the Sun, in regia lui Steven Spielberg.

In 1992, Christian Bale a avut primul rol de adult, in musicalul Newsis. In urmatorul film, Swing Kids (1993), a fost dansator, actiunea petrecandu-se in Germania in timpul razboiului. Anul urmator a jucat rolul Laurie in mult apreciatul Little Women, iar apoi si-a imprumutat vocea in filmul Disney Pocahontas, ce a fost in 1995 unul dintre cele mai mari succese la box-office.
In 1996 a jucat in The Secret Agent, alaturi de Gerard Depardieu, Bob Hoskins si Patricia Arquette.

Dupa un mic rol in The Portrait of a Lady, vedeta a avut sansa sa joace in filmul Metroland (1997). Filmul nu a fost prezentat in SUA decat dupa 1 an, iar Christian Bale a putut fi vazut in acelasi an si in Velvet Goldmine si All the Little Animals, filme ce au avut premiera la Cannes. Anul urmator vedeta a jucat alaturi de Kevin Kline, Michelle Pfeiffer si Rupert Everett in A Midsummer Night's Dream.

A fost ales special de catre regizorul si scriitorul Mary Harron si de catre autorul Bret Easton Ellis sa joace in 2000 in American Psyco.

Este un excelent calaret si un cititor avid.
S-a antrenat 10 saptamani in arte martiale si dans pentru secventele din Newsies (1992) and Swing Kids (1993).
Are un auz deosebit pentru accente: el a folosit accente diferite pentru fiecare film in parte.

Christian Bale este casatorit din ianuarie 2000 cu Sibi Blazic, cu care are o fetita. Si-a cunoscut sotia prin intermediul actritei Winona Ryder, careia Sibi Blazic ii era asistent personal.

Tatal sau a fost pilot in zboruri comerciale, iar mama sa a fost dansatoare de circ.
Iubitor de animale devotat, Christian Bale are doi caini (Mojo si Ramone) si trei pisici (Miriam, Molly, si Lilly), animale pe care vedeta le-a gasit ratacind pe strada.

Alte filme in care a jucat: Empire of the Sun; Pocahontas; Metroland; Velvet Goldmine; All the Little Animals; American Psycho; Shaft; Captain Corelli's Mandolin; Equilibrium; Reign of Fire; Laurel Canyon










Filmografie:
1. The Dark Knight (2008) .... Bruce Wayne/Batman
2. 3:10 to Yuma (2007) .... Dan Evans
3. I'm Not There (2007) .... Bob Dylan/John/Jack
4. The Prestige (2006) .... Alfred Borden
5. Celebrity Debut (2006) .... Himself/Jim "Jamie" Graham
6. Rescue Dawn (2006) .... Dieter
7. Batman Begins (2005) .... Bruce Wayne/Batman
8. The New World (2005) .... John Rolfe
9. Harsh Times (2005) .... Jim Luther Davis
10. The Machinist: Breaking the Rules (2005) .... Himself
11. Hauru no ugoku shiro (2004) .... Howl
12. Maquinista, El (2004) .... Trevor Reznik
13. Equilibrium (2002) .... John Preston
14. Reign of Fire (2002) .... Quinn Abercromby
15. Laurel Canyon (2002) .... Sam
16. Captain Corelli's Mandolin (2001) .... Mandras
17. Shaft (2000) .... Walter Wade, Jr.
18. American Psycho (2000) .... Patrick Bateman
19. Shaft: Still the Man (2000) .... Himself
20. The Making of 'American Psycho' (2000) .... Himself
21. A Midsummer Night's Dream (1999) .... Demetrius
22. Mary, Mother of Jesus (1999) .... Jesus of Nazareth
23. All the Little Animals (1998) .... Bobby Platt
24. Velvet Goldmine (1998) .... Arthur Stuart
25. Metroland (1997) .... Chris
26. The Portrait of a Lady (1996) .... Edward Rosier
27. The Secret Agent (1996) .... Stevie
28. Pocahontas (1995) .... Thomas
29. The American Film Institute Salute to Steven Spielberg (1995) .... Himself
30. Little Women (1994) .... Laurie
31. Prince of Jutland (1994) .... Amled
32. Swing Kids (1993) .... Thomas Berger
33. Newsies (1992) .... Jack 'Cowboy' Kelly
34. Blood Drips Heavily on Newsies Square (1991) .... Himself
35. A Murder of Quality (1991) .... Tim Perkins
36. Treasure Island (1990) .... Jim Hawkins
37. Henry V (1989) .... Falstaff's Boy
38. Empire of the Sun (1987) .... Jim 'Jamie' Graham
39. Mio min Mio (1987) .... Jum-Jum
40. Heart of the Country (1987) .... Ben Harris
41. The China Odyssey: 'Empire of the Sun', a Film by Steven Spielberg (1987) .... Himself
42. Anastasia: The Mystery of Anna (1986) .... Alexei

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website