News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Benicio del Toro

miercuri, 5 septembrie 2007


Cunoscut pentru intensitatea si performantele sale deosebite in interpretarea caracterelor, Benicio del Toro este fara doar si poate unul dintre actorii fara pereche de la Hollywood. Aspectul sau fizic, ce sugereaza a fi descendent din "Familia Adams", del Toro devine cunoscut publicului de cinefil in 1995 cu rolul Fenster din The Usual Suspects.

Nascut in Santurce, Puerto Rico, pe 19 Februarie, 1967, Benicio del Toro este fiu de avocati. Mama sa a murit pe cand avea noua ani; patru ani mai tarziu, tatal sau s-a mutat in Mercersberg, Pennsylvania, unde au trait la o ferma. A urmat cursurile facultatii din California la San Diego, unde a muncit din greu pentru diploma; del Toro a luat lectii de actorie si curand devine cautat.
Familia l-a indemnat sa devina avocat, intrucat ei credeau ca Benicio nu are viitor ca actor.

Este pasionat de pictura in ulei.

A avut o bursa la Stella Adler Conservatory of Acting.

Mutandu-se la Los Angeles, unde a studiat la Actors Circle Theatre, primeste primul sau rol in televiziune, inclusiv o aparitie in serialul Miami Vice si un rol, de dealer de droguri, in mini serialul Drug Wars: The Camarena Story (1990). Vedeta incepe de asemeni sa apara si in filme, poate cel mai important in rolul Duke the Dog-Faced Boy in Big Top Pee-wee (1988).

Del Toro devine una dintre vedetele foarte apreciate, o data cu Oscarul pentru cel mai bun actor in rol secundar cat si Globul de Aur pentru rolul de mexican in filmul lui Steven Soderbergh, Traffic (2000).

Este al treilea actor portorican care castiga Oscarul, ceilalti doi fiind: Rita Moreno (West Side Story - 1961) si José Ferrer (Cyrano de Bergerac - 1963).

Filmografie:
1. The Argentine (2008) .... Ernesto 'Che' Guevara de la Serna
2. Guerrilla (2008) .... Ernesto 'Che' Guevara de la Serna
3. Things We Lost in the Fire (2007) .... Jerry Sunborne
4. Sin City (2005) .... Jackie Boy Rafferty
5. Sin City: The Premiere (2005) .... Himself
6. That's So New York (2005) .... Himself
7. Trailer for a Remake of Gore Vidal's Caligula (2005) .... Macro
8. 21 Grams: In Fragments (2004) .... Himself
9. Creature Feature: 50 Years of the Gill-Man (2004) .... Himself
10. 10th Annual Screen Actors Guild Awards (2004) .... Himself - Nominee: Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role in a Motion Picture
11. 21 Grams (2003) .... Jack Jordan
12. The Hunted (2003) .... Aaron Hallam
13. Declaration of Independence (2003) .... Himself
14. The 74th Annual Academy Awards (2002) .... Himself - Presenter: Best Supporting Actress
15. Round Up: Deposing 'The Usual Suspects' (2002) .... Himself
16. The Pledge (2001) .... Toby Jay Wadenah
17. 7th Annual Screen Actors Guild Awards (2001) .... Himself - Winner: Best Film Actor, Best Film Ensemble
18. Traffic (2000) .... Javier Rodriguez
19. The Way of the Gun (2000) .... Longbaugh
20. Snatch. (2000) .... Franky Four Fingers
21. Fear and Loathing in Las Vegas (1998) .... Dr. Gonzo/Oscar Z. Acosta
22. Excess Baggage (1997) .... Vincent Roche
23. The Funeral (1996) .... Gaspare
24. The Fan (1996) .... Juan Primo
25. Basquiat (1996) .... Benny Dalmau
26. Joyride (1996) .... Detective Lopez
27. Cannes Man (1996) .... Himself
28. The Usual Suspects (1995) .... Fred Fenster
29. Swimming with Sharks (1994) .... Rex
30. China Moon (1994) .... Lamar Dickey
31. Fearless (1993) .... Manny Rodrigo
32. Huevos de oro (1993) .... Bob, the friend from Miami
33. Money for Nothing (1993) .... Dino Palladino
34. Christopher Columbus: The Discovery (1992) .... Alvaro Harana
35. The Indian Runner (1991) .... Miguel
36. Drug Wars: The Camarena Story (1990) .... Caro Quintero
37. Licence to Kill (1989) .... Dario
38. Big Top Pee-wee (1988) .... Duke the Dog-Faced Boy
39. Good Housekeeping (1995) .... Paco

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website