News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Ashley Judd

duminică, 30 septembrie 2007


Biografie: Fiica uneii cantarete cunoscuta de muzica country, Naomi Judd, si sora cantaretei Wynonna Judd, Ashley Judd s-a nascut in Los Angeles pe 19 aprilie 1968.
La incurajarile surorii sale, Judd a hotarat sa-si incerce norocul in actorie, gasindu-si un agent, si a obtinut un rol in 1987 in serialul Star Trek: The Next Generation. A obtinut alte roluri in seriale TV, cum ar fi serialul Sisters in 1991.
Urmatorul an a debutat pe marele ecran cu un rol mic in filmul Kuffs (1992). Primul rol major l-a obtinut in marele succes, drama Ruby in Paradise (1993). Pentru acest rol a primit un premiu Independent Spirit Award in 1993 la Sundance Film Festival. De aprecieri considerabile s-a bucurat si pentru rolul din Smoke (1995), unde a interpretat rolul unei fete insarcinate, dependenta de droguri, fiind fiica lui Harvey Keitel si Stockard Channing. In acelasi an a aparut in apreciatul Heat, apoi in filmul biografic TV despre Marilyn Monroe, Norma Jean and Marilyn (1996) .
Urmatorul rol major l-a avut ca sotie a lui Matthew McConaughey in filmul lui Joel Schumacher, A Time to Kill in 1996. Alte roluri mari a avut si in A Normal Life (1996) si thrillerul Kiss the Girl (1997).

Filmografie:
1. Come Early Morning (2006) .... Lucy Fowler
2. Bug (2006) .... Agnes White
3. De-Lovely (2004) .... Linda Porter
4. Twisted (2004) .... Jessica Shepard
5. March Madness Uncensored (2003) .... Herself
6. Frida (2002) .... Tina Modotti
7. Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood (2002) .... Younger Viviane Abbott 'Vivi' Walker
8. High Crimes (2002) .... Claire Kubik
9. Someone Like You... (2001) .... Jane Goodale
10. Where the Heart Is (2000) .... Lexie Coop
11. An All-Star Tribute to Joni Mitchell (2000) .... Host
12. Double Jeopardy (1999) .... Elizabeth 'Libby' Parsons
13. Eye of the Beholder (1999) .... Joanna Eris
14. Our Friend, Martin (1999) .... Mrs. Dale
15. Simon Birch (1998) .... Rebecca Wenteworth
16. Kiss the Girls (1997) .... Dr. Kate McTiernan
17. The Locusts (1997) .... Kitty
18. Normal Life (1996) .... Pam Anderson
19. A Time to Kill (1996) .... Carla Brigance
20. Norma Jean & Marilyn (1996) .... Norma Jean Dougherty
21. Emporio Armani: A Private Party (1996) .... Herself
22. Heat (1995) .... Charlene Shiherlis
23. Smoke (1995) .... Felicity
24. The Passion of Darkly Noon (1995) .... Callie
25. Naomi & Wynonna: Love Can Build a Bridge (1995) .... Herself
26. Natural Born Killers (1994) .... Grace Mulberry
27. Ruby in Paradise (1993) .... Ruby Lee Gissing
28. Kuffs (1992) .... Wife of Paint Store Owner
29. Till Death Us Do Part (1992) .... Gwen Fox

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website