News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Armand Assante

miercuri, 5 septembrie 2007


Armand Assante a devenit celebru pentru interpretarea sa stralucita in rolul nemilosului cap al familiei criminale Gambino, "Dapper Don" - John Gotti, in filmul HBO din 1996, Gotti, rol pentru care a castigat un premiu Emmy si a fost nominalizat la Globul de Aur si Premiile Asociatiei Actorilor de Teatru.

Cunoscut pentru faptul ca este un actor exceptional, cu o privire de lider si o prezenta calma, dar remarcabila, genul de actor de la New York, jumatate italian, jumatate irlandez, el este bine cunoscut si pentru rolul de business manager cubanez pe care l-a interpretat in filmul lui Cesar Castillo, din 1992, The Mambo Kings, alaturi de Antonio Banderas. Este povestea a doi frati care vin in America, pentru a fi descoperiti ca muzicieni.
Assante a avut o nominalizare la Globurile de Aur la categoria "Cel mai bun actor intr-un rol secundar", in 1991, pentru rolul din filmul Q & A, unde apare alaturi de Nick Nolte si Anthony Quinn. A primit doua nominalizari la Globurile de Aur, la categoria "Cel mai bun actor intr-un mini-serial, serial sau film artistic pentru TV", in 1998, pentru The Odyssey si in 1989 pentru Jack Spintecatorul / Jack The Ripper. A avut o nominalizare la Premiile Emmy la categoria "Actor secundar de exceptie intr-un mini-serial, serial sau film artistic pentru TV", cu rolul Richard Mansfield Jack Spintecatorul / Jack The Ripper.
De la debutul sau in The Lords of Flatbush, in 1974, Assante a aparut in 32 de filme si 24 de seriale, mini-seriale si filme pentru televiziune.

Ultimele sale filme sunt: The Lost (2007) de Bryan Goeres, Finding Rin Tin Tin (2007) de Danny Lerner, When Nietzsche Wept (2007) de Pinchas Perry, Killer by Nature (2007) de Gouglas Younglove, Soul's Midnight (2006) de Harry Basil, ER (2006), Surveillance (2006) in regia lui Fritz Kiersch, Funny Money (2006) de Leslie Greif si Dead Lenny (2006) de Serge Rodnunsky.
Inapoi in 2005, Assante a aparut in filme precum: Confessions of a Pit Fighter de Art Camacho, Prison Break de Paul Scheuring, Two for the Money de D. J. Caruso, Mirror Wars: Reflection One in regia lui Vasili Chiginsky, The Third Wish de Shelley Jensen, Dot.Kill de John Irvin, Ennemis publics de Karim Abbou si Kader Ayd, Children of Wax de Ivan Nitchev, The Commuters de Stephen T. Kay.

In 2003 il regasim in filmele: Consequence de Anthony Hickox, Citizen Verdict in regia lui Philippe Martinez si Tough Luck de Gary Ellis.

In 2002, a avut o interpretare memorabila in rolul Mr. Smooth din serialul foarte popular, dar foarte scurt, pentru TV, Push, Nevada. In acelasi an a aparut si in filmele Partners In Action de Jack Cunningham si Federal Protection de Frank Carbone si Howard Akers.
Alte aparitii in filme pentru care este celebru sunt: Striptease (1996), alaturi de Demi Moore, Judge Dredd (1995), cu Sylvester Stallone, in rolul Ned Ravine in comedia lui Carl Reiner din 1993, Fatal Instinct, alaturi de Sean Young, in Hoffa, din 1992, in regia lui Danny DeVito, in rolul Bugsy Siegel in filmul The Marrying Man, din 1995, alaturi de Kim Basinger si Alec Baldwin si alaturi de Goldie Hawn in Private Benjamin, in 1980.

Il vom vedea curand in California Dreamin’ (nesfarsit), in regia romanului Cristian Nemescu.

Filmografie:
1. California Dreamin' (Nesfarsit) (2007) .... Cpt. Doug Jones
2. When Nietzsche Wept (2007) .... Nietzsche
3. Killer by Nature (2007) .... Eugene Branch
4. Order of Redemption (2007) .... Marty Berlin
5. The Lost (2007) .... Kevin
6. American Gangster (2007)
7. Soul's Midnight (2006) .... Simon
8. Surveillance (2006) .... Harley
9. Funny Money (2006) .... Genero
10. Dead Lenny (2006) .... Tony Thick
11. Ennemis publics (2005)
12. Children of Wax (2005) .... Kumal
13. Dot.Kill (2005) .... Charlie Daines
14. The Third Wish (2005) .... Benefactor
15. Zerkalnie voyni: Otrazhenie pervoye (2005) .... York
16. Two for the Money (2005) .... Novian
17. Confessions of a Pit Fighter (2005) .... Argento
18. The Commuters (2005) .... Donald
19. Casanova's Last Stand (2005) .... Sebastian Marr
20. Tough Luck (2003) .... Ike
21. Citizen Verdict (2003) .... Sam Patterson
22. Consequence (2003) .... Sam Tyler/Max Tyler/Sam Burns
23. Federal Protection (2002) .... Frank Carbone/Howard Akers
24. Partners in Action (2002) .... Jack Cunningham
25. Last Run (2001) .... Frank Banner
26. After the Storm (2001) .... Jean-Pierre
27. One Eyed King (2001) .... Holly
28. The Road to El Dorado (2000) .... Tzekel-Kan
29. On the Beach (2000) .... Cmdr. Dwight Towers
30. Looking for an Echo (2000) .... Vince 'Vinnie' Pirelli
31. The Hunley (1999) .... Lt. George Dixon
32. The Odyssey (1997) .... Odysseus
33. Striptease (1996) .... Lt. Al Garcia
34. Gotti (1996) .... John Gotti
35. Judge Dredd (1995) .... Rico
36. Kidnapped (1995) .... Alan Breck Stewart
37. Blind Justice (1994) .... Canaan
38. Trial by Jury (1994) .... Rusty Pirone
39. Fatal Instinct (1993) .... Ned Ravine
40. The Mambo Kings (1992) .... Cesar Castillo
41. 1492: Conquest of Paradise (1992) .... Sanchez
42. Hoffa (1992) .... Carol D'Allesandro
43. Fever (1991) .... Ray
44. The Marrying Man (1991) .... Bugsy Siegel
45. Q & A (1990) .... Roberto 'Bobby Tex' Texador
46. Animal Behavior (1989) .... Mark Mathias
47. Passion and Paradise (1989) .... Alfred De Marigny
48. Eternity (1989) .... Romi/Sean
49. Jack the Ripper (1988) .... Richard Mansfield
50. The Penitent (1988) .... Juan Mateo
51. Napoleon and Josephine: A Love Story (1987) .... Napoleon Bonaparte
52. Hands of a Stranger (1987) .... Joe Hearn
53. Belizaire the Cajun (1986) .... Belizaire Breaux
54. A Deadly Business (1986) .... Charles Macaluso
55. Stranger in My Bed (1986) .... Hal Slater
56. Evergreen (1985) .... Joseph Friedman
57. Why Me? (1984) .... Dr. James Stallings
58. Unfaithfully Yours (1984) .... Maxmillian Stein
59. Rage of Angels (1983) .... Michael Moretti
60. I, the Jury (1982) .... Mike Hammer
61. Love and Money (1982) .... Lorenzo Prado
62. Sophia Loren: Her Own Story (1980) .... Riccardo Scicolone
63. Private Benjamin (1980) .... Henri Alan Tremont
64. Little Darlings (1980) .... Gary
65. Prophecy (1979) .... John Hawks
66. The Pirate (1978) .... Ahmed
67. Lady of the House (1978) .... Ernest de Paulo
68. Human Feelings (1978) .... Johnny Turner
69. Paradise Alley (1978) .... Lenny Carboni
70. The Lord's of Flatbush (1974) .... Wedding Guest

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website