News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Anna Paquin

duminică, 30 septembrie 2007


Biografie: Castigatoarea unui premiu Oscar pentru rolul din The Piano, Anna Paquin a fost prima noua-zeelandeza ce primeste premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar si una dintre cele mai tinere castigatoare de Oscar din toate timpurile.

Nascuta pe 24 iulie 1982 in Winnipeg, Manitoba, Canada, Paquin a crescut in Lower Hutt, Noua Zeelanda. Dupa ce a debutat pe scena la 7 ani, in productii scolare, s-a decis sa se inscrie la auditiile pentru rolul fiicei lui Holly Hunter din filmul The Piano, regizat de Jane Campion. Din peste 5000 de aspiranti, Paquin a reusit sa obtina rolul in ciuda faptului ca experienta ei de pana atunci era limitata la reclame TV. Filmul, realizat in 1993, a fost un mare succes, iar Paquin a devenit o vedeta.

In 1996 a fost distritbuita iar in rol de adolescenta in filmul Fly Away Home. In acelasi an a jucat intr-o adaptare a lui Franco Zeffirelli - Jane Eyre. Dupa ce a jucat in Amistad (1997), in regia lui Steven Spielberg, a obtinut primul ei rol de adult, in filmul Hurlyburly (1998). Anul urmator a aparut in filmul A Walk on the Moon, unde era fiica Dianei Lane, si apoi a fost distribuita in comedia She's All That. Tot in 1999 a jucat in drama All the Rage.

Filmografie:
1. Trick 'r Treat (2008) .... Laurie
2. Mosaic (2007) .... Maggie Nelson
3. Bury My Heart at Wounded Knee (2007) .... Elaine Goodale
4. Margaret (2007) .... Lisa Cohen
5. X-Men: The Last Stand (2006) .... Marie/Rogue
6. The Squid and the Whale (2005) .... Lili
7. Joan of Arc (2005) .... Joan
8. Suchîmubôi (2004) .... James Ray Steam
9. X2 (2003) .... Rogue
10. 25th Hour (2002) .... Mary D'Annunzio
11. Darkness (2002) .... Regina
12. Buffalo Soldiers (2001) .... Robyn Lee
13. X-Men (2000) .... Rogue
14. Finding Forrester (2000) .... Claire Spence
15. Almost Famous (2000) .... Polexia Aphrodisia
16. She's All That (1999) .... Mackenzie Siler
17. All the Rage (1999) .... Annabel Lee
18. A Walk on the Moon (1999) .... Alison Kantrowitz
19. Hurlyburly (1998) .... Donna
20. Amistad (1997) .... Queen Isabella
21. The Member of the Wedding (1997) .... Frankie Addams
22. Fly Away Home (1996) .... Amy Alden
23. Jane Eyre (1996) .... Young Jane Eyre
24. The Piano (1993) .... Flora McGrath
25. Tenkû no shiro Rapyuta (1986) .... Sheeta

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website