News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Alicia Witt

sâmbătă, 1 septembrie 2007


Alicia Witt poate fi urmarita in productia Paramount Last Holiday, cu Queen Latifah. Witt este vizata sa apara pe scena la Londra, la West End, in productia lui Terry Johnson "Pianoforte", in toamna anului 2006.

Witt a putut fi urmarita recent in filmul productie Newline The Upside of Anger. Witt a aparut in film alaturi de Joan Allen, Kevin Costner, Erika Christensen, Evan Rachel Wood si Keri Russell. Filmul a avut premiera la Festivalul Filmului de la Sundance Film Festival si a fost lansat pe 11 martie 2005.

Pe scena, Witt si-a facut debutul la Londra, la West End, in primavara anului 2004 in piesa lui Neil Labute The Shape of Things.

In 2002, Witt a aparut in productia Bros., comedia romantica Two Weeks Notice, alaturi de Hugh Grant si Sandra Bullock.

A putut fi urmarita in filmul lui John Waters Cecil B. Demented, unde mai joaca si Stephen Dorff si Melanie Griffith, precum si in filmul regizorului Cameron Crowe Vanilla Sky, alaturi de Tom Cruise.

Witt si-a combinat talentul sau actoricesc cu talentul de pianist cu formatie clasica in comedia romantica Playing Mona Lisa. Pentru acest rol, a castigat Premiul la categoria ,,Cea mai buna actrita", acordat de Festivalul de Arta US Comedy.

La televiziune, Witt a fost guest star in serialul HBO, The Sopranos si in serialul care a castigat Premiul Emmy Ally McBeal. A jucat timp de patru sezoane in rolul fiicei lui Cybill Shepherd, Zoey, in sitcomul de mare succes Cybill.

In 1994, Witt a aparut in filmul Fun, care a avut premiera la Festivalul Filmului de la Sundance. Filmul, regizat de Rafal Zielinski, descrie povestea a doua tinere cu tulburari psihice, a caror distractie le duce catre crima.

Witt a primit Premiul "Special Jury Recognition" la Festivalul de la Sundance si o nominalizare la Premiul Independent Spirit. In 1998, a jucat in productia Columbia Tristar, Urban Legend.

Alicia si-a facut debutul cinematografic in filmul lui David Lynch Dune, iar la varsta de 14 ani s-a mutat la Los Angeles pentru a juca mai mult in filme. Odata ajunsa la Los Angeles, Lynch a distribuit-o in serialul de televiziune, Twin Peaks, in rolul Gersten Hayward, un rol pe care l-a scris special pentru Witt.

Dupa aceasta, Lynch a apelat din nou la talentul Aliciei in productia HBO (trilogie), Hotel Room, in care joaca rolul unei tinere cu tulburari de personalitate.

Alicia a aparut in filmul Mr. Holland’s Opus, alaturi de Richard Dreyfuss, precum si in Four Rooms (Miramax, cu Tim Roth, Madonna si Lili Taylor, regia Quentin Tarantino, Allison Anders, Robert Rodriguez si Alexandre Rockwell).

A mai detinut roluri in filmele American Girl, filmul lui Mike Figgis Liebstraum, cu Kevin Anderson, Bodies, Rest and Motion, cu Tim Roth si Bridget Fonda si Bongwater, alaturi de Luke Wilson.

Filmografie:
1. Blue Smoke (2007) (în producţie).... Reena Hale
2. 88 Minutes (2007) .... Kim Cummings
3. Last Holiday (2006) .... Ms. Burns
4. The Upside of Anger (2005) .... Hadley Wolfmeyer
5. Girls' Lunch (2004)
6. Ring of the Nibelungs (2004) .... Kriemhild
7. Two Weeks Notice (2002) .... June Carter
8. American Girl (2002) .... Barbie
9. Vanilla Sky (2001) .... Libby
10. Ten Tiny Love Stories (2001)
11. Cecil B. DeMented (2000) .... Cherish
12. Playing Mona Lisa (2000) .... Claire Goldstein
13. The Reef (1999) .... Sophy Viner
14. Gen 13 (1999) .... Caitlin Fairchild
15. Urban Legend (1998) .... Natalie Simon
16. Bongwater (1997) .... Serena
17. Citizen Ruth (1996) .... Cheryl Stoney
18. Four Rooms (1995) .... Kiva
19. Mr. Holland's Opus (1995) .... Gertrude Lang
20. Fun (1994) .... Bonnie
21. The Disappearance of Vonnie (1994) .... Janine
22. Bodies, Rest & Motion (1993) .... Elizabeth
23. Liebestraum (1991) .... Girl in Dream
24. Dune (1984) .... Alia
25. Blackout (1993) .... Diane

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website