News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Orlando Bloom

duminică, 19 august 2007


Nascut in Anglia, Orlando Bloom nu a avut ocazia sa isi cunoasca bine tatal. Acesta, un legendar activist de partid care a luptat pentru drepturile civile din Africa de Sud, a suferit un atac de cord cand fiul sau avea doar noua ani. De atunci mama, Sonia l-a crescut pe Orlando si pe sora lui mai mare, Samantha, cu ajutorul unui prieten de familie, Colin Stone. Cand a implinit treisprezece ani, Orlando a aflat ca de fapt, acesta era tatal lui biologic.
Orlando Bloom a urmat scoala St. Edmund din Canterbury, luptandu-se cu multe cursuri din cauza unei dislexii medii. Totusi, a existat un domeniu care l-a atras: arta (fotografia, sculptura, olaritul). A jucat in,piesele de teatru scolare si chiar in cele organizate la teatrul local.
In adolescenta, incurajat de familie, a inceput sa studieze poezie si proza alaturi de sora sa, recitand cateodata la Festivalul din Kent. Cei doi au castigat multe concursuri de recitare.
Apoi, Orlando a hotarat sa faca pasul urmator: sa se apuce serios de actorie. La 16 ani s-a mutat in Londra si s-a inscris la National Youth Theatre, unde a petrecut sase luni, castigand o bursa care-i permitea sa se perfectioneze la British American Drama Academy. Ca multi alti actori tineri, a participat la auditii pentru filme si seriale TV. A aparut in Casualty(1996), Midsomer Murders (1997), Wilde (1997).
A urmat inscrierea la Guildhall School of Music and Drama. In aceasta perioada a suferit un accident in urma caruia ar fi putut ramane paralizat. Dar, norocosul de el, s-a recuperat uimitor de repede si complet. A absolvit Guildhall si la scurt timp dupa aceea a inceput sa lucreze la prima parte a trilogiei Lord of the Rings. Regizorul Peter Jackson il remarcase inca din anii studentiei. Rolul sau era acela al elfului Legolas Greenleaf, un "tanar" de peste 2300 de ani, care manuia arcul cu o abilitate extraordinara.

Filmografie:
1. Pirates of the Caribbean: At World's End (2007) .... Will Turner
2. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006) .... Will Turner
3. Love and Other Disasters (2006) .... Hollywood Paolo
4. Kingdom of Heaven (2005) .... Balian
5. Elizabethtown (2005) .... Drew Baylor
6. Ringers: Lord of the Fans (2005) .... Himself
7. MTV Video Music Awards 2005 (2005) .... Himself
8. The 62nd Annual Golden Globe Awards (2005) .... Himself
9. Haven (2004) .... Shy
10. Troy (2004) .... Paris
11. The Calcium Kid (2004) .... Jimmy Connelly
12. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) .... Legolas
13. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003) .... Will Turner
14. Ned Kelly (2003) .... Joe Byrne
15. An Epic at Sea: The Making of 'Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl' (2003) .... Himself
16. The Lord of the Rings: The Quest Fulfilled (2003) .... Himself
17. The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) .... Legolas Greenleaf
18. Lord of the Piercing (2002) .... Legolas
19. The Making of 'The Lord of the Rings' (2002) .... Himself
20. Black Hawk Down (2001) .... Pfc. Todd Blackburn
21. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) .... Legolas Greenleaf
22. National Geographic: Beyond the Movie - The Lord of the Rings (2001) .... Himself
23. A Passage to Middle-earth: Making of 'Lord of the Rings' (2001) .... Himself
24. Quest for the Ring (2001) .... Himself
25. Wilde (1997) .... Rentboy
26. Seasons of Dust (2006) .... Ricky

Colectie filme
Share this article :

+ comentarii + 5 comentarii

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website