News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Ben Affleck

sâmbătă, 18 august 2007


Ben Affleck s-a nascut in Berkeley, California pe 15 august 1972 si este fiul cel mare al familiei. Fratele sau mai mic, Casey, este tot actor.
Cand era foarte mic, s-a mutat cu familia in Boston si tot aici avea sa-si inceapa cariera de actor; astfel la varsta de opt ani, a jucat in The Voyage of the Mimi. In acelasi an l-a cunoscut pe Matt Damon, un baiat mai mare cu doi ani decat el, care locuia pe aceiasi strada. Cei doi au devenit prieteni si mai tarziu colaboratori.
Dupa o incercare de a studia la Universitatea din Vermont si Colegiul Occidental din California, Affleck porneste catre Hollywood. Incepe sa apara in filme pentru televiziune si a avut un rol mic in School Ties in 1992, film in care a jucat si Damon. Mai tarziu avea sa joace in filmul lui Richard Linklater, Dazed and Confused (1993) si in Mallrats (1995), in regia lui Kevin Smith. Tot in aceiasi perioada, Affleck si Damon, satui de lipsa de activitate de la Hollywood, s-au hotarat sa scrie un scenariu in care ei erau distribuiti in rolurile principale. Fratele lui Affleck, Casey, le face cunostinta cu Gus Van Sant si datorita acestuia, scenariul a fost luat de Miramax, astfel in 1997, povestea unui geniu matematician tulburat, care locuia in sudul Bostonului, devine bine cunoscutul Good Will Hunting.
Inainte de realizarea filmului, Affleck a jucat in Chasing Amy, regizat de Kevin Smith in acelasi an. Succesul ulterior al filmului Good Will Hunting si Oscar-ul pentru cel mai bun scenariu, castigat de Affleck si Damon, i-a transformat pe tinerii barbati din doi actori competitivi, in baietii de aur ai Hollywood-ului.

Filmografie:
Hollywoodland (Hollywoodland) (2006)
Asii din maneca (Smokin' Aces) (2006)
Fetita din Jersey (Jersey Girl) (2004)
Daredevil (Daredevil) (2003)
Gigli (Gigli) (2003)
Cecul sau viata (Paycheck) (2003)
Pericol absolut (The Sum Of All Fears) (2002)
Miscari periculoase (Changing Lanes) (2002)
Pearl Harbor (Pearl Harbor) (2001)
200 de tigarete (200 Cigarettes) (2000)
Schimb de vieti (Bounce) (2000)
Good Will Hunting (Good Will Hunting) (1997)

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website